Maltās gaļas zupa ar pupiņām

Malta zupa-5Ja patīk biezas un sātīgas zupas, ko var ēst kā pamatēdienu, tad šī ir lieliska. Es esmu tādu zupu fane, tāpēc esmu sajūsmā. Šo recepti es atradu Lindas blogā, un nekavējoties izmēģināju. Protams, ka ieviesu zināmas variācijas, bet tas bija tikai apstākļu sagadīšanās pēc. Piemēram, Linda zupai pievieno spinātus. Izklausās burvīgi, bet man mājās bija aizķērušās dilles un pētersīļi, tāpēc spinātus aizvietoju ar zaļumiem. Un ledusskapī vientuļa stāvēja pupiņu bundža, tāpēc pupiņas arī pievienoju zupai. Domāju, ka tik pat labi te varētu pievienot arī sēnes, selerijas vai pētersīļa sakni, ja mājās atrodas, kartupeļu vietā sauju rīsu un tml. Kā vienmēr – tie kas gatavo, tie zina – ir pamata recepte, un, atkarībā no tā, kas ir mājās pieejams, to visādos veidos dažādo.

Jums vajadzēs:

– sīpolu

– dažas ķiploka daiviņas

– 1 kg maltās gaļas

– 2 burkānus

– 4 kartupeļus

– 1 bundžu pupiņas

– 4 ēdamkarotes tomātu pastas

– čili asumam (vai adžiku)

– kaltētus garšaugus – pētersīļus, dilles, majorānu, oregano, timiānu (kas ir, to pievienojiet)

– sāli

– nedaudz eļļas

Pagatavošana:

1. Apcepiet katliņā sasmalcinātus sīpolus kamēr zeltaini.

2. Pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, nedaudz apcepiet – kādu pusminūti, tā, lai atraisās aromāts, bet lai nepiedeg un nepaliek rūgti.

3. Lieciet klāt malto gaļu. Apcepiet. Pievienojiet garšvielas – kaltētos garšaugus, čili.

4. Pielejiet ūdeni. Uzvāriet. Pievienojiet tomātu pastu, sagrieztus kartupeļus, burkānus un pupiņas. Vāriet apmēram 15 minūtes, kamēr dārzeņi gatavi. Vārīšanās laikā pēc garšas pievieojiet sāli.

5. Kad zupa gatava, ļaujiet tai pastāvēt un savilkties minūtes 20 – 30. Pasniedzot pārkaisiet ar zaļumiem.

Lai jums labi garšo!

Malta zupa-4Malta zupa-2

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Zupas ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

One Response to Maltās gaļas zupa ar pupiņām

  1. zuze saka:

    Vēl nekad mūžā neesmu vārījusi maltās gaļas zupu.Tikai frikadeļu.Pietiek,ja pa retam uztaisu maltās gaļās mērci.Gandrīz tas pats vien ir laikam ,tikai šķidrāka

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s