Kartupeļu puravu krēmzupa

Puravu zupa-8Šī ir vienkāršākā zupa pasaulē. Pēc Džūlijas Čaildas receptes. Franču. Tie, kas zina, droši vien saprot, ka frančiem un Džūlijai Čaildai var uzticēties. Zupa ļoti vienkārša, un arī ļoti garšīga. Pagatavot var pusstundas laikā, un nepieciešamas tikai 2 pamatsastāvdaļas – kartupeļi un puravi. Puravus var aizstāt ar sīpoliem. Pasniegt var ar saldo krējumu vai ar extra virgin olīveļļu. Patiesībā, tālāk jau var izplūst variācijās. Var pievienot klāt burkānus, kāļus, puķkāpostus, brokoļus, pupiņas, zirņus, lēcas. Var visu sablenderēt kopā, var sablenderētai pamatmasai pievienot atsevišķi novārītas pupiņas, puķkāpostu rozetes, zirņus.

Jums vajadzēs:

– 3-4 kartupeļus

– 1 puravu

– sāli

– pasniegšanai saldo krējumu, kausētu sviestu vai olīveļļu

Pagatavošana:

1. Sagrieziet kubiņos kartupeļus (3-4 glāzes)

2. Sagrieziet ripiņās puravu (3-4 glāzes). Izskalojiet puravu, viņam parasti starp lapām ir smiltis sakrājušās. Pārgrieziet gareniski uz pusēm un pārbaudiet. Zupā grieziet arī zaļo purava daļu. Varbūt tikai izņemot pašus galus, ja ir pārāk rupji un apkaltuši.

3. Lieciet visu katlā, pārlejiet ar ūdeni, tā lai nosedz dārzeņus. Bet nevajag lai īpaši vairāk kā 1,5-2 cm virs dārzeņiem. Tad varbūt būs par šķidru. Bet, ja patīk, tad, protams, variējiet pēc vēlēšanās.

Puravu zupa-1

Ja puravu būs vairāk, zupa būs rūgtenāka, intensīvāka. Ja kartupeļu būs vairāk, garšos vairāk pēc kartupeļiem. Proporcijas var droši variēt.

4. Vāriet kamēr dārzeņi mīksti. Sablenderējiet. Pasniedzot pievienojiet karoti saldā krējuma, olīveļļu vai kausētu sviestu.

VARIĀCIJA AR LĒCĀM:

Puravu zupa ar lecam-1Šajā variantā ir uzvārīts un sablenderēts: 4 vidēji lieli kartupeļi, 1 mazs puravs, 1 sīpols, 2 saujas lēcu. Kad viss sablenderēts, katlā pievienoti 200 g saldā krējuma. Arī ļoti garšīgi!

Izmēģiniet dažādus variantus – ar burkāniem, kāļiem, tomātiem. Gatavai sablenderētai zupai var pievienot un nedaudz pavārīt skābenes, salātlapas, spinātus, kāpostus, cukini vai jebkādus gatavus dārzeņus.

Zupu var pasniegt ar grauzdiņiem. Var pasniegt mājas gaumē vai kā smalku uzkodu viesībās.

Lai jums labi garšo!

Puravu zupa-6Puravu zupa ar lecam-2

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Franču virtuve, Zupas ar birkām , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

One Response to Kartupeļu puravu krēmzupa

  1. Es biju pārliecināta, ka visās Čaildas receptēs kaut kas ir jāapcep sviestā! 🙂 Bet es sapratu, ka man pilnīgi visas zupas garšo labāk, ja tur ir iepriekš nedaudz apcepti sīpoli un burkāni. Man puravs nu tā, bet laikam jau veselīgs, pamēģināšu šādu versiju… ar saviem burkānuzlabojumiem. Paldies par recepti! 🙂

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s