Vārītas olas bez čaumalas

Olas bez čaumalas-4Vārītas olas bez čaumalas ir laba alternatīva klasiskajām. Viņas nav viegli uzvārīt, ja nezina knifiņus. Iemetot vienkārši katlā ar vārošu ūdeni, ola sadalīsies simts miljons mazos gabaliņos. Bet ja visu dara pareizi, tad sanāk burvīgas olas. Ļoti garšīgas uz sviestmaizēm. Attēlā zem olas uz grauzdiņa ir gvakamole, tā ir ļoti laba kombinācija. Bet tik pat laba un varbūt pat vēl labāka kombinācija ir sviestmaizes ar lasi, tunci, kaut vai ar brētliņām tomātu mērcē (der jebkura zivs) + ola bez čaumalas, vai salātlapa, šķiņķis + ola bez čaumalas. Sanāk ļoti garšīgas un skaistas brokastis.

Lai sanāktu perfektas olas,

1. Uzvāriet katliņā ūdeni. Ūdenim var pievienot dažas piles etiķa. Etiķis palīdz olu saturēt kopā. Bet nav obligāti nepieciešams, jo sanāk arī bez etiķa.

2. Kad ūdens uzvārījies, nogrieziet liesmu uz vismazāko, tā lai ūdens vārās, bet ir pavisam mierīgs un traki neburbuļo.

3. Iesitiet olu kādā nelielā trauciņā – krūzītē vai glāzē. No trauciņa olu būs vieglāk ieliet katlā.

4. Ar karoti izmaisiet ūdeni tā, lai viņš griežas. Uztaisiet mazu atvaru, virpuli.

5. Ielejiet olu ūdenī. Un uz lēnas uguns vāriet apmēram 2 minūtes. Nesatraucieties, ja no olas atdalīsies nedaudz baltuma. Tas ir normāli. Bet galvenais, ka pamatā viņa saturēsies kopā.

Lai jums labi garšo!

Olas bez caumalas-2Olas bez caumalas-3

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Brokastis, Praktiski padomi, Sviestmaizes ar birkām , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

2 Responses to Vārītas olas bez čaumalas

  1. Atpakaļ ziņojums: Latvijas blogāres apskats #44 (30.03.-05.04.).baltais runcis | baltais runcis

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s