Plānās pankūkas

Pankukas-1Brīvdienu brokastīs sevi var palutināt ar plānajām pankūkām. Viņas var ēst ar visu – ar saldējumu, ar putukrējumu, ar vaniļas krēmu, ogām, krējumu, cukuru, ievārījumu, sīrupu. Bezgala daudz variantu. Ja nav pankūku pannas (kas manā izpratnē nozīmē, ka nav īstā izmēra pannas), un maliņas sanāk neregulāras formas, tad var izmantot divus trikus – pasniedzot, salocīt pankūkas uz 4 daļām vai izmnatot franču pavāru triku – uzlikt uz pankūkas šķīvi un apgriezt maliņas.

Jums vajadzēs:

– 2 glāzes miltu

– 2 olas

– 2 ēdamkarotes cukura

– 1 nepilnu tējkaroti sāls

– ja ir, var pievienot 1 tējkaroti vaniļas cukura

– pienu vai ūdeni. Pilnīgi mierīgi piena vietā var izmantot ūdeni. Es taisu ar ūdeni, garšo tāpat ideāli.

Daži pievieno mīklai 2 ēdamkarotes eļļas un neliek taukvielas uz pannas. Bet var arī nelikt klāt eļļu, un eļļu pavisam minimāli uzliet uz pannas cepšanas laikā. Nu, jūs jau zināt, ka pirmā pankūka vienmēr kā tests, nekad nesanāk un pēc pirmās jūs piešaujaties, panna jau ir pietiekami uzkarsusi un tad viss ir kārtībā. Izlemiet paši, paeksperimentējiet kā jums ar eļļu labāk darīt. Katra panna un plīts ir savādāka, tāpēc jāpielāgojas savējai. Man Līga iemācīja, ka uzlejot mīklu uz pannas, kad viņa jau minimāli piecepās, pabāzt tējkaroti zem vienas maliņas un apbraukt riņķī visai pankūkai, tā lai maliņas nepielīp pie pannas. Man šī metode patika. Bet varbūt, ja ir laba panna, nav nemaz nepieciešams un pankūku var apgriezt uz otru pusi gaisā apmetot. Kad es biju jauna, ap gadiem 15, man tas ļoti labi sanāca ar mazo pannu, kas bija vecāku mājā. Tagad man vairs nav tādas pannas, tagadējā ir par smagu, lai ar viņu tā žonglētu.

Pagatavošana:

1. Sajauciet miltus ar olām, sāli un cukuru.

2. Lejiet klāt pienu vai ūdeni un maisiet. Mīkali jābūt šķidrai kā kefīrs.

3. Mīklu atstājiet pastāvēt kādu pusstundu, lai milti uzbriest. Pēc tam, iespējams, ka vēl vajag nedaudz šķidruma pievienot, jo mīkla būs nedaudz sabiezējusi.

4. Cepiet uz karstas pannas ar pavisam nedaudz taukvielām (sviestu vai eļļu; ja nedaudz pannu ieziedīsiet ar sviestu, būs garšīgāk nekā ar eļļu; un, starp citu, atceramies, ka sviestā ir mazāk kaloriju neka olīveļļā, ja jūs kļūdaini uztraucaties, ka no sviesta var pieņemties svarā). Uzlejiet mīklu ar zupas kausiņu, iespēju robežās sasverot pannu, izlejiet mīklu pa visu pannu, nedaudz pacepiet, tad grieziet riņķī un nedaudz pacepiet no otras puses, kamēr zeltaina.

Patiesībā plānās pankūkas izcept nav viegli. Bet tas vienmēr ir interesanti, jo interesenti ir atrast savu īsto metodi tā lai sanāk. Un tas ir garšīgi. Var pasniegt viesībās kā desertu. Un, ja cep bez cukura, var pildīt ar gaļu, sēnēm, sieru un tml.

Lai jums labi garšo!!!

Pankukas-3Pankukas-2

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Brokastis, Deserti, Pamatēdieni ar birkām , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

One Response to Plānās pankūkas

  1. Atpakaļ ziņojums: Latvijas blogāres apskats #40 (02.03.-08.03.).baltais runcis | baltais runcis

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s