Slinkie kāpostu tīteņi

Slinkie titeni-8Vienā internetā, kur es noskatījos recepti, šie pat bija nosaukti par ļoooti slinkajiem tīteņiem, jo parastajiem slinkajiem ir jācep kotletītes un vēl visādi jānoņemas. Es gan šos nesauktu par ļoti slinkiem. Ja nu vienīgi nākamajā dienā, kad tikai jāuzliek uz šķīvja un mikroviļņu krāsnī jāuzsilda. Bet gatavojot šo absolūti burvīgo sautējumu, sanāk nedaudz laika pavadīt pie plīts – kamēr sagriež kāpostu, apvāra rīsus, sarīvē burkānu. Labi, ja ir kas palīdz un izklaidē ar sarunām, kamēr viss gatavojas. Kopā gatavot vienmēr jautrāk (vai jaukāk). Varbūt es kādreiz saņemšos un satīšu īstus tīteņus, bet arī šie ir ļoti garšīgi, un, neskatoties uz visu, ko es teicu, ļoti viegli pagatavojami, kas ir ļoti liels pluss.

Jums vajadzēs

– kāpostu

– 1 burkānu

– malto gaļu

– rīsus

– 2 sīpolus

– 2-3 ķiploka daiviņas

– tomātu pastu (vasaras sezonā var izmantot svaigus tomātus)

– zaļumus – svaigus vai kaltētus

Pagatavošana

1. Katliņā vai dziļā pannā apcepiet sīpolus kamēr zeltaini, pievienojiet sasmalcinātu ķiploku uz kādu pusminūti, lai apcepas. Daudzi receptēs raksta cept sīpolus kopā ar ķiplokiem, bet man tas vispār neder. Man sīpoli vienmēr cepas ilgāk nekā ķiploki. Ķiplokiem vajag pavisam nedaudz, tikai lai atraisās aromāts, un tā lai nepiedeg, jo tad viņi paliek rūgti. Tāpēc ar ķiploku iesaku uzmanīgi. Galvenais nesadedzināt.

2. Pievienojiet sīpoliem un ķiplokam sarīvētu burkānu. Izmaisiet un uz lēnas uzguns pasutiniet zem vāka.

3. Pa to laiku uzvāram rīsus līdz pusei. Proporcijas – glāze rīsu, 2 glāzes ūdens. Šajā gadījumā pavāram uz lēnas uguns 10 minūtes, kamēr pusgatavi, un lieko ūdeni nolejam sietā. Sagriežam kāpostu.

4. Pievienojam katlā pie sīpoliem un burkāniem malto gaļu. Visu labi samaisām, pieberam sāli, piparus un atstājam zem vāka uz minūtēm 10.

5. Tad pievienojam kāpostu, atkal visu labi izmaisām un zem vāka, uz lēnas uguns sutinām minūtes 10-15.

6. Tad pievienojam rīsus, tomātu pastu un sasmalcinātus zaļumus (vai kaltētas garšvielas – majorānu, timiānu, pētersīļus, čili un tml.). Atkal visu izmaisām un zem vāka sutinām minūtes 10.

Pasniedziet, pēc vēlēšanās, ar krējumu.

Lai jums labi garšo!

Slinkie titeni-4Slinkie titeni-7

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Cūkgaļa, Pamatēdieni, Sautējumi ar birkām , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s