Maltās gaļas rullīši bekonā (jeb gaļas suši)

Galas susi-8Man iepaticies rullēt. Nopirku bambusa paklājiņu un tagad rullēju visu pēc kārtas. Patiesībā šie gaļas suši bija ieplānoti pat pirms klasiskajiem. Bet klasiskos tomēr sanāca ātrāk pagatavot. Toties šie sanāca tieši uz “vīriešu dienas” svētku vakariņām. Ja kāds ir pret saldām frāzēm un svētku vakariņām, tad, saprotiet, vakariņas ir vakariņas. Vienalga kādus epitetus piekabina klāt. Un, ja kāds ir pret vīriešu dienu, tad atceramies, ka, galu galā, ir tak arī gavēnis, bet garšīgi paēst vienmēr gribas. Šos rullīšus jeb gaļas suši ir ļoti viegli pagatavot, un pasniegšana sanāk mazliet neparastāka kā ikdienā.

Jums vajadzēs:

– plānas bekona šķēlītes

– malto gaļu

– garšvielas maltajai gaļai (sāls, pipari, čili pulveris, majorāns un tml.)

– siers

– bārbekjū mērce (vai kāda cita – steika, saldskābā, adžika, vai kāda ogu mērce – ogu/augļu mērces arī ļoti labi sader ar gaļu)

– piedevas (piemēram, kartupeļu biezenis, vai dažādi marinēti dārzeņi – gurķi, paprika, patisoni, sēnes un tml.)

– sarullēšanai bambusa paklājiņš ietīts pārtikas plēvē.

Pagatavošana:

1. Sajauciet malto gaļu ar garšvielām. Uzkarsējiet cepeškrāsni.

2. Uz bambusa paklājiņa salieciet bekona šķēles, tā, ka viena otru nedaudz pārklāj un sanāk bekona paklājiņš.

3. Uz bekona plānā kārtā (1-2 cm biezumā) izlieciet malto gaļu. Tālākajā galā aptuveni 1,5 – 2 cm atstājiet tukšu.

4. Uz maltās gaļas uzlieciet siera standziņas.

Galas susi-25. Sarullējiet smuki rullītī un ar šuvi uz leju lieciet uz cepamās paplātes. Lai pa galiem neiztecetētu izkusušais siers, galus iesaku aizdarināt ar malto gaļu.

Galas susi-36. Cepiet cepeškrāsnī 25 minūtes. Tad izvelciet un apsmērējiet ar bārbekjū mērci. Cepiet vēl 10 minūtes, vēlreiz izvelciet un uzsmērējiet mērci, un cepiet vēl 5 minūtes.

7. Ļaujiet nedaudz pastāvēt, sagrieziet šķēlītēs, sākot no vidus un pasniedziet ar savām mīļākajām sezonālajām piedevām.

Lai jums labi garšo!

Galas susi-1Galas susi-10

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Cūkgaļa, Pamatēdieni ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s