Selerijas pastēte ar remulādes mērci

Remulade-4Kad es gatavoju zupas, sautējumus vai vāru gaļu, es bieži vien izmantoju selerijas sakni. Viņa piedod labu garšu. Seleriju vienmēr vajag pavisam maz, jo viņai ir diezgan intensīva garša, bet nopirkt viņu parasti var tikai daudz. Selerijas sakne parasti ir vidēji 10 cm diametrā, zupai vajag pāris 1 centimentru biezas šķēlītes. Pārējais paliek pāri. Paldies francūžiem, grāmatā “Kāpēc francūzieties nekļūst resnas”, es atradu šo lielisko recepti “Selerijas sakņu remulāde“. Nosaukums absolūti svešs. Bet sastāvdaļas pazīstamas un garšīgas. Izrādījās, ka remulāde nozīmē attiecīgi pagatavota mērce. Un viss šis ēdiens ir malta/rīvēta vai, kā manā gadījumā, sablenderēta selerijas sakne ar mērci jeb remulādi. Ļoti garšīga! Un laikam arī veselīga. Tā kā selerijas sakne manās mājās ir diezgan bieži, tad man sanāk laiku pa laikam šo pagatavot. Ēd uz sviestmaizēm.

Jums vajadzēs:

– selerijas sakni

– tējkaroti sinepju (es liku nedaudz vairāk – garšīgās angļu ar sēkliņām)

– 1 ēdamkaroti sasmalcinātu pētersīļu

– 1 ēdamkaroti citrona sulu

– 1 ēdamkaroti vīna etiķi (var izmantot bazamiko, ja nav vīna etiķa, man ar balzamiko garšo ļoti labi)

– 1 ēdamkaroti sasmalcinātu marinētu gurķu

– sāli un svaigi maltus melnos piparus

– pusglāzi majonēzes.

Pagatavošana:

1. Samaliet, sarīvējiet vai sablenderējiet selerijas sakni, apslakiet ar citrona sulu, lai nepaliek tumša.

2. Uzjauciet mērci no pārējām sastāvdaļām un samaisiet ar selerijas sakni.

Pasniedziet uz maizītēm, krekeriem vai leiciet uz šķīvja pie gaļas ēdieniem kā mērci vai savdabīgus salātus.

Lai jums labi garšo!

Remulade-2Remulade-3

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Dārzeņu ēdieni, Franču virtuve, Tematiskie ēdieni, Uzkodas ar birkām , , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s