Kotletes krējuma mērcē ar upeņu želeju

Zviedru kotletes-10Šīs ir zviedru kotletes. Kotletes zviedru gaumē. Patiesībā kotletes kā kotletes, bet lai būtu zviedru, jo pasniegtas krējuma mērcē ar upeņu želeju. Mērce ir ļoti garšīga. Paldies zviedriem par ideju. Šajā gadījumā es upeņu želeju iemaisīju mērcē, bet var pasniegt klāt atsevišķi. Tad noteikti būs intensīvāka un neparastāka garša. Es jau diezgan sen esmu sapratusi, ka ogu želejas un ievārījumi ļoti labi garšo pasniegti kopā ar gaļu. Pie jebkurām karbonādēm un cepešiem droši var pasniegt ievārījuma mērces – ja ne ievārījumus gluži tīrā veidā, tad sajauktus ar balzamiko etiķi un olīveļļu, pipariem un tml. Būs gan smalki, gan ļoooti garšīgi. Lai pagatavotu šīs kotletes (gaļas bumbiņas),

Jums vajadzēs:

– malto gaļu

– rīvmaizi vai dažas baltmaizes šķēles. Rīvmaizi jūs varat pagatavot paši no sakaltušas maizes.

– pienu (var aizstāt ar ūdeni)

– sviestu

– 1 sīpolu

– 2 olas

– buljonu

– krējumu

– upeņu želeju (vai tik pat labi – brūkleņu, jāņogu, dzērveņu)

– sāli, piparus, muskatriekstu, kardamonu vai kādas citas garšvielas

– piedevām kartupeļus, rīsus, griķus vai makaronus

Pagatavošana:

1. Apcepiet sviestā sasmalcinātu sīpolu kamēr kļūst zeltains. Atdzesējiet. Lai sviests uz pannas nesāktu degt un dūmot, pievienojiet arī eļļu – kopā eļļu un sviestu. Sviests dos garšu, eļļa neļaus sviestam sadegt.

Zviedru kotletes-1

2. Traukā lieciet rīvmaizi vai baltmaizes šķēles, aplejiet ar pienu vai ūdeni, lai viss labi izmirkst, pievienojiet malto gaļu, apceptos sīpolus, olas, sāli, piparus, garšvielas un kārtīgi visu sajauciet, izveidojiet kotlešu masu.

Zviedru kotletes-2

3. Tad izveidojiet nelielas kotletītes – gaļas bumbiņas.

Zviedru kotletes-3

4. Apcepiet sviestā tā, lai no abām pusēm zeltaini brūnas. Šajā gadījumā kotlešu vidus var palikt arī nedaudz jēls, jo kotletes pagatavosies līdz galam, kad vēlāk sutināsies mērcē.

Zviedru kotletes-4

5. Kad visas kotletes saceptas, paskatieties kādā stāvoklī ir panna. Ja tur ir daudz piededzis, sadedzis, tad iztīriet un sāciet visu no jauna. Ja pannā viss normāli, tad tur pat variet gatavot mērci. Man pēc kotlešu cepšanas vienmēr panna jāiztīra. Tātad, lieciet pannā sviestu, uz lēnas uguns izkausējiet, pievienojiet ēdamkaroti miltu, izmaisiet. Kad milti paliek brūni, pievienojiet 1-2 glāzes buljona, izmaisiet miltu masu buljonā, pievienojiet skābo krējumu kādas 4 ēdamkarotes un ogu želeju 2 ēdamkarotes. Kā jau teicu, ogu želeju šajā brīdī var arī nepievienot, bet var pievienot pasniedzot. Tad šajā mērcē lieciet iekšā kotletes, un uz lēnas uguns pasautējiem minūtes 10.

6. Pasniedziet ar savām mīļākajām piedevām!

Lai jums labi garšo!

Zviedru kotletes-8Zviedru kotletes-5

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Cūkgaļa, Pamatēdieni, Tematiskie ēdieni, Zviedru virtuve ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

One Response to Kotletes krējuma mērcē ar upeņu želeju

  1. Marija saka:

    Agrāk nebūtu iedomājies, ka kādu no saviem mīļākajiem vīniem varēšu savienot ar ēdienu, kas sevī ietver kotletes. Un tomēr, šī recepte ir vienkārši lieliska. Man kā lielai vīna cienītājai liels pārsteigums un vēl lielāks paldies tev, par šo lielisko recepti. Ieteikšu draudzenēm un gatavošu vēl.
    Vien iesaku piemēģināt klāt kādu labu sarkanvīnu.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s