Vistas nageti ar parmezānu un ķiplokiem

Nageti-12Vistu biju gatavojusi visādos veidos, bet nagetus gatavoju pirmo reizi. Šī recepte noteikti iekļūs manā personīgajā topā, jo pagatavot var ļoti ātri un ir ļoti vienkārši. Nageti būtībā ir gabaliņi. Angļu valodā ir zelta nageti, vistas nageti – nelieli gabaliņi. Tātad, ne spārni, ne kājas, ne krūtiņa, bet gabaliņi. Visvienkāršāk ir nopirkt fileju, sagriezt gabaliņos un, voila!!!, vistas krūtiņa pārvēršas par nagetiem. Bet gabaliņus var ņemt no jebkura vistas gabala. Var ņemt veselu vistu, atdalīt ādu, atdalīt gaļu no kauliem, sagriezt gabaliņos un cept. Nageti parasti ir panēti rīvmaizē vai mīklā. Šie ir īpaši – panēti rīvmizes, parmezāna un kiploku maisījumā.

Jums vajadzēs:

– vistas gabaliņus

– 1-3 ķiploka daiviņas

– 100g izkausēta sviesta

– glāzi (vai nedaudz mazāk) rīvmaizes

– pusglāzi parmezāna (ja gribas lētāk, var ņemt lietuviešu nevis itāļu, lietuviešu nav slikts)

– 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu

– sāli

– garšvielas (baziliku, timiānu, oregano, čili – kas pieejams)

Pagatavošana:

1. Sasmalciniet ķiploku un iemaisiet izkausētā sviestā.

2. Otrā traukā samaisiet rīvmaizi, sarīvētu vai sablenderētu parmezāna sieru, sasmalcinātus pētersīļus, sāli, garšvielas.

3. Vistas gabaliņus iemērciet kausētajā ķiploku sviestā, tad apvārtiet sausajā parmezāna maisījumā un lieciet uz cepamplāts.

Nageti-11

4. Lieciet uzkarsētā cepeškrāsnī un cepiet, kamēr kļūst zeltaini. Cepšanās vidū variet apgriezt otrādi, atkarīgs no cepeškrāsns. Man cep no apakšas, augša paliek gaišāka, tāpēc skaistāk un zeltaināk sanāk, ja apcep no abām pusēm. Tad sanāk īsti zelta gabaliņi. Jācep apmēram 15 – 20 minūtes. Pārbaudiet kādu lielāko gabaliņu iegriežot. Ja tā ir vistas fileja, tad nevajag arī pārcept, lai nekļūst pārāk sausa.

Pasniedziet kā pamatēdienu ar salātiem vai kādām citām piedevām, vai kā uzkodas. Lai jums labi garšo!

Nageti-13

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Pamatēdieni, Uzkodas, Vista ar birkām , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s