Šķelto zirņu kotletes

Dzelteno zirnu kotletes-1Ja jūsu dzīvē pēdējā laikā ir par daudz gaļas, droši variet gaļas kotletes kādu reizi aizstāt ar šīm zirņu kotletēm. Pati biju pārsteigta, cik labas izrādījās. Starp citu, novēroju interesantu efektu – ja ēd kopā ar salātiem vai kaut vai tikai ar tomātiem, tad garšo daudz labāk nekā bez. Tā ka zirņu kotletes + svaigi salāti ar tomātiem ir īstā kombinācija. Kaut ko līdzīgu biju gatavojusi no turku virtuves – Sarkano lēcu bumbiņas, bet šis ir latviskāks, visi produkti pazīstamāki.

Jums vajadzēs:

– vārītus dzeltenos (šķeltos) zirņus

– pāris ēdamkarotes rīvmaizes vai pāris šķēles baltmaizes

– 2 olas

– 1 vidēji lielu sīpolu

– 3 ķiploka daiviņas

– nedaudz piena vai buljona

– sāli

– paprikas pulveri (neaso vai aso – pēc izvēles. ja aso, tad galvenais, lai nepieliekat pārāk daudz)

– eļļu cepšanai

– mērcei: skābs krējums, majonēze, zaļumi, ķiploki, kaltētas garšvielas (pēc izvēles)

– piedevām: tomāti, gurķi, lapu salāti, rukola (pēc izvēles)

Pagatavošana:

1. Iemērciet uz pāris stundām zirņus, vai atstājiet iemērktus uz nakti. Uzvāriet. Tā runā, ka zirņus vārot, zirņiem sāls jāpievieno tad kad zirņi jau mīksti. Ja pievieno vārīšanās sākumā, tad viņi neizvārās mīksti. Es neesmu eksperimentējusi, ticu uz vārda un nododu tālāk svarīgu informāciju. Kad zirņi mīksti, nolejiet ūdeni.

2. Zirņus un sīpolu var izlaist caur gaļas mašīnu. Var arī sablenerēt. Es izmantoju blenderi, bet nemalu līdz galam. Tas saucas – pavirši sablenderēju. Tā, lai daži zirņi paliek veseli, lai nav viss viendabīgā masā. Tātad – sablenderē zirņus, pievieno sablenderētu vai ar nazi sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, rīvmaizi vai maizes šķēlītes, olas, sāli, paprikas pulveri un pienu vai buljonu. Pienu vai buljonu tik daudz, lai samitrina maizi/rīvmaizi un lai masai piešķirtu vajadzīgo konsistenci. Skatieties, lai nav par šķidru un lai nav par biezu.

3. Tad izveidojiet kotletes, apvārtiet rīvmaizē, un cepiet uz karstas pannas kamēr no abām pusēm zeltainas.

4. Pagatavojiet mērci. Traukā savienojiet krējumu ar majonēzi, pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, pētersīļus, dilles vai citus zaļumus. Var bez ķiploka, var pievienot kaltētas garšvielas – baziliku, timiānu, majorānu.

Pasniedziet ar svaigiem salātiem un mērci! Var ēst aukstu.

Lai jums labi garšo!

Delteno zirnu kotletes-2

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Dārzeņu ēdieni, Pamatēdieni ar birkām , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

One Response to Šķelto zirņu kotletes

  1. Anonīms saka:

    Cik zirņu?

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s