Ķirbja zupa pēc Džūlijas Čaildas receptes

Kirbja zupa-4Uzmanību, planētai pietuvojies Helovīns! Citi svin, citi nesvin, tam nav nozīmes. Bet es pilnīgi noteikti zinu, ka daudziem rudenī “nav kur likt” ķirbjus, jo viņi parasti labi aug un viņu ir daudz. Tad atliek tikai ēst visos iespējamajos veidos. Un Helovīna ķirbi arī var pārvērst ēdienā, ja sanāk daudz izgrebt. Tas atkarīgs no šķirnes. Amerikā esot speciālie Helovīna ķirbji, tur laikam nekas daudz iekšā nav. Bet ja Latvijā gadās kāds, no kura daudz kas paliek pāri, tad zupai būs tieši laikā.

Šī ir absolūti vienkārša un burvīga franču recepte. Proporcijām nav nozīmes, jūs variet variēt atkarībā no iedvesmas un vēlēšanās. Rezultāts – kā smalkā franču restorānā. Pamatā visām Džūlijas Čaildas franču zupām tiek izmantota kartupeļu puravu (vai sīpolu) zupas recepte. Un pēc vēlēšanās, tad var pievienot klāt ko vēlaties. Šajā gadījumā tas ir ķirbis, bet varētu būt burkāni, kāļi, tomāti, pupiņas, lēcas un tml. Jau sablenderētai kartupeļu puravu zupai var pievienot salātus, spinātus, ziedkāpostus, brokoļus, cukini un pat gurķus.

Jums vajadzēs:

– 3 glāzes kubiņos sagrieztu kartupeļu

– 3 glāzes kubiņos sagrieztu puravu (arī zaļo daļu) vai sīpolu

– sāli

– saldo krējumu vai izkausētu sviestu

– pētersīļus vai lociņus dekorēšanai.

Viss. Tas ir zupas pamats. Bet, ja vārat ķirbju zupu, tad tas viss + ķirbis. Var izmantot mazāk puravu, var mazāk kartupeļu, var visu vienādās proporcijās. Dariet kā jūs jūtat. Ķirbju zupai var pievienot nedaudz karija vai čili.

Pagatavošana:

1. Sagrieziet visu kubiņos, pārlejiet ar ūdeni, tā lai ūdens ir līdz 2 cm virs dārzeņiem (ne vairāk). Lieciet vārīties. Uz lēnas uguns vāriet kamēr dārzeņi mīksti. Apmēram 20 minūtes. Pievienojiet sāli un garšvielas (čili, piemēram, nedaudz).

2. Sablenderējiet zupu. Ja vēlaties, blenderējiet lai viss ir absolūti viendabīgs, varat vēl izkāst caur sietu. Ja vēlaties, varat rupji sablenderēt. Tā, lai ir jaušami dārzeņu gabaliņi.

3. Pasniedzot pievienojiet saldo krējumu vai izkausētu sviestu un pārkaisiet ar zaļumiem.

Lai Jums labi garšo!

??????????????????????????????????????????????????????????????

Priecīgu un baisu jums Helovīnu!!!!!

Šī bilde no Martas Sjuartes kolekcijas marthastewart.com

Šī bilde no Martas Sjuartes kolekcijas marthastewart.com

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Franču virtuve, Tematiskie ēdieni, Zupas ar birkām , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s