Makaroni ar zilā siera mērci

Makaroni ar zilo sieru-6Šodien 25. oktobris – “World pasta day” – starptautiskā makaronu diena. Kaut kas traks! Bet kaut kā jāizklaidējas ir. Jautrībai jābūt, citādi es nepiedalos! (Karlsons) Ja makaronu diena, tad makaronu diena. Svinam! Es svinu ar viselementārāko recepti. Ar recepti no itāļu pavārgrāmatas. Senos laikos, kad man uzdāvināja šo pavārgrāmatu, šī bija pirmā recepte no viņas, ko es uzdrošinājos izmēģināt, jo viņa man likās visvienkāršākā. Siera mīļotājiem tieši tas, kas vajadzīgs. Gatavs 15 minūšu laikā.

Jums vajadzēs:

– makaronus – izvēlieties mīļākās formas, var gliemežvākus, var bantītes

– 250 g saldā krējuma

– 80 g Gorgondzolas siera (derēs arī Dor Blu vai cits zilais siers)

– 80 g sviesta (ja joprojām baidāmies no sviesta, atceramies, ka sviestā ir mazāk kaloriju nekā olīveļļā; sviests ir franču virtuves pamats, bet francūži nav resni; nu un pēdējais – atkal zinātnieki atklājuši, ka cīņa ar dzīvnieku izcelsmes taukiem ir bijusi muļķīgākā 20.gs. afēra, bezjēdzīgākā cīņa cilvēces vēsturē, un tai absolūti nav nekāda pamata)

– sāli

– nedaudz svaigi rīvēta muskatrieksta

Pagatavošana:

1. Uzlieciet vārīties ūdeni makaroniem, pievienojiet sāli. Kad ūdens uzvārījies, ieberiet makaronus un vāriet tik ilgi, cik norādīts uz paciņas. Mani dažreiz joprojām pārsteidz, ka cilvēki vāra makaronus neuzņemot laiku. Man likās, ka neviens tā vairs nedara, bet izrādās dara. Nevajag tā darīt. Uz katras paciņas ir norādīts, cik ilgi jāvāra attiecīgie makaroni. No pārvārītiem jēliem makaroniem nav nekāda prieka. Kad pagājis noteiktais laiks un makaroni gatavi, nokāsiet sietā.

2. Kamēr vārās ūdens makaroniem, un pēc tam makaroni, pagatavojiet mērci. Lieciet uz lēnas uguns vārīties saldo krējumu, sviestu un gabaliņos sagrieztu zilo sieru. Vāriet visu laiku maisot. Pēc garšas pievienojiet sāli, nedaudz muskatrieksta. Vāriet apmēram 10 minūtes – kamēr siers izkusis un mērce nedaudz sabiezējusi. Saldā krējuma mērces var ēst uzreiz, tiklīdz saldais krējums ir uzvārījies, bet jo ilgāk to lēni vāra maisot, jo vairāk mērce sabiezē un iegūst vajadzīgo konsistenci. Saldais krējums tāpat kā piens, uzvāroties var pārskriet pāri katliņa malām, tāpēc vārām uzmanīgi, uz lēnas uguns un maisot.

Lai jums labi garšo!!!

Priecīgu makaronu dienu!!!

Meklētājā var atrast arī citas makaronu receptes, ja jums siers “nu tā…”

Makaroni ar zilo sieru-5

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Itāļu virtuve, Makaroni, Pamatēdieni, Tematiskie ēdieni ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s