Cūkgaļas sautējums ar tomātiem un zaļumiem (čašušuli)

Casusuli-2Ja čašušuli, tātad gruzīnu. Ja gruzīnu, tad parasti visās receptēs ar liellopu gaļu. Bet šis ir čašušuli no Soso Pavliašvili, un viņš šo manā acu priekšā (pa TV) gatavoja no cūkgaļas. Patiesībā, es jau sen esmu novērojusi, ja neskaita reliģiskās pārliecības, tad attiecīgi katrā valstī visvairāk izmanto to gaļu, kas ir vispieejamākā. Tā ka, acīmredzot, nav principiāli, ka čašušuli jābūt no liellopu gaļas. Šis ir ļoti viegli pagatavojams sautējums. To gatavo pannā. Tagad rudenī ļoti piemērots, kā saka angliski runājošie – komfortabls (komforta ēdiens). Gan silda, gan pilns ar vitamīniem.

Jums vajadzēs:

– cūkgaļu, sagrieztu gulaša gabaliņos

– pāris sīpolus

– adžiku

– citrona sulu

– tomātus

– garšvielas – sāli, piparus, čili

– zaļumus – lokus, dilles, pētersīļus, kinzu, tarhūnu (jeb estragonu)

– sacibeļi (bez šī var iztikt, bet Soso Pavliašvili izmantoja, tā ka ja vēlaties autentisku, tad pagatavojiet; es, godīgi, nezinu kā to latviski sauc, tas ir tieši pārrakstīts no svešvalodas, bet pieņemam, ka nosaukumus nepārveido. tātad sacibeļi ir tomātu mērce – blenderī sablenderē 1 kg tomātu, kinzu, piparus, 1 sīpolu, ķiploku, sāli)

Pagatavošana:

1. Iemarinējiet gaļu ar sīpoliem, citrona sulu un adžiku. Adžika domāta parastā, bet man bija aizķērusies no Durbes veltēm plūmju adžika, tāpēc es izmantoju to. Jūs droši arī variet eksperimentēt. Starp citu, tā pati parastā adžika – kāda tik nav – vienai firmai tāda, otrai tāda, tā ar ķiplokiem, tā ar čili, tā gruzīnu gaumē. Tā ka galvenais te ir, lai būtu asa mērce. Katrs pēc savām iespējām – cik nu kuram ass garšo. Paturiet kādu brītiņu, lai savelkas.

Casusuli-5Casusuli-4

2. Lieciet uz pannas ar visu marinādi un sīpoliem. Šo nevajag apcept, bet sautēt zem vāka uz mērenas uguns.

Casasuli-6

3. Sagrieziet tomātus, pievienojiet gaļai. Ja izmantojat sacibeļi mērci, tad arī pievienojiet. Plus garšvielas – čili, sāli, piparus. Un sautējiet zem vāka kamēr gaļa mīksta. Apmēram pusstundu.

Casusuli-8Casusuli-10

4. Kad gaļa gatava, nogrieziet uguni un pievienojiet daudz sasmalcinātus zaļumus. Iemaisiet un atstājiet zem vāka pastāvēt minūtes 10 – 20.

Casusuli-12

Pasniedzot pārkaisiet ar svaigiem zaļumiem. Gruzīni iesaka šo ēst ar lavašu. Lavašu var mērcēt gaļas mērcē, kas izveidojusies sautējot. Bet tikpat labi šo var pasniegt arī ar kartupeļiem vai citām piedevām kā gaļas mērci – līdzīgi kā gulašu vai strogonovu.

Lai Jums labi garšo!

Casusuli-1

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Cūkgaļa, Gruzīnu virtuve, Pamatēdieni, Tematiskie ēdieni ar birkām , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s