Šokolādes kūka

Sok-6Ļoti vienkārša un ļoti garšīga šokolādes kūka. Tumšā šokolāde esot veselīga, tā ka viss kārtībā. Es testēju silikona formu, un esmu ļoti apmierināta. Var liet masu pa taisn iekšā un nekas nepiedeg un nepielīp. Es laikam lecu aizejošā vilcienā, silikons sen jau modē, bet nu tā man ir sanācis, ka es vispār reti ko gatavoju formās, tāpēc līd ztam esmu tikai tagad nonākusi. Vēl viens neapstrīdams pluss – formu ļoti viegli izmazgāt (jā, es dzīvoju pagājušajā gadsimtā un man nav trauku mašīnas). Bet nu pie lietas. Es mēģināju uzlabot kūkas garšu ar konservētiem persikiem, un varu uzreiz pateikt, ka tā ir pilnīgi lieka darbība, jo tumšās šokolādes garša ir tik spēcīga, ka persikus nemaz nejūt. Tā ka šokolādi nav nepieciešams ne ar ko uzlabot.

Jums vajadzēs:

– 150 g sviesta

– 200 g tumšās šokolādes

– 250 g cukura

– 125 g miltu

– 4 olu dzeltenumus

– pusglāzi piena

Pagatavošana:

1. Uz ļoti mazas uguns pienā izkausējiet šokolādi. Pievienojiet kausētu sviestu. Labi samaisiet.

Sok-1

2. Sakuliet olu dzeltenumus ar cukuru, pievienojiet. Tad lēnām beriet klāt miltus, visu kārtīgi izmaisiet un lejiet formā. Ja jums nav silikona forma, tad parasto formu iesmērējiet ar sviestu un apbārstiet ar miltiem, lai nepiedeg.

Sok-2Sok-3

3. Lieciet uzkarsētā cepeškrāsnī cepties 80 grādos. Cepiet 30-40 minūtes. Gatavību pārbaudiet iedurot koka irbulīti.

Lai Jums labi garšo!

Sok-5Sok-7

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Deserti ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s