Kabaču sautējums

Kabacu sautejums-3Ir vēl kādam aizķērušies kabači krājumos? Man mamma atveda pašaudzētos kabačus, pašaudzētos tomātus. Un šogad jau ar kabačiem visādos netradicionālos veidos biju izdarījusies, iemācījos un pagatavoju vistas filejas kotletes ar kabačiem, kabaču ikrus, vēl šo to. Bet pašu klasiskāko kabaču sautējumu biju izlaidusi. Par šo recepti es varu pateikties savai draudzenei Ievai. Viņa man, kā mūsu labākajos gados (ap 17) iemācīja šo gatavot, tā es katru gadu vēl joprojām vismaz reizi kabaču sezonā šo pagatavoju. Tāpēc, ka ļoti garšīgi, un tāpēc, ka ļoti vienkārši. Ja mājās stāv kabači, kas bieži vien ir vairumā, un tomāti, tad var uz veikalu neiet, jo praktiski nekas vairs nav vajadzīgs. Ja nu vienīgi kāda ķiploka daiviņa. Bet tā man arī parasti mājas krājumos ir. Tātad, jau visi sapratām, ka nepieciešmas tikai kabacis, tomāti, ķiploks, sāls, pipari.

Pagatavošana:

1. Kabaci sagriež kubiņos, tomātu daiviņās, ķiploku vai nu šķēlītēs vai sasmalcina. Visu liek katlā, pieber sāli, piparus, uzliek vāku un liek uz mazas uguns sautēties kamēr gatavs. Apmēram pusstundu. Viss. Nekas nepiedeg, jo no kabačiem un tomātiem sautešanas procesā izdalās daudz sulas. Beigās sautējums ir gandrīz vai kā biezzupa. Izklausās pārāk vienkārši, bet ir ļoti garšīgi. Lai jums labi garšo!

Kabacu sautejums-1Kabacu sautejums-2

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Dārzeņu ēdieni, Pamatēdieni ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s