Vārīta kukurūza

KukuruzaVārīta kukurūza ir man viens no mīļākajiem bērnības ēdieniem. Man bija Rīgas vecmāmiņa un Kaukāza vecmāmiņa. Un ar vārītu kukurūzu mani cienāja Kaukāza vecmāmiņa. Dienvidos kukurūza ir diezgan tipisks un ierasts ēdiens. Acīmredzot tāpēc, ka pieejama vairumā. Bet arī pie mums viņa tagad tirgū pieejama, par ko man liels prieks. Kukurūza var būt ēdamā un kā lopbarība. Ir dažādas šķirnes. Lopbarība, protams, izklausās diezgan baisi. Bet tas ir tikai nosaukums. Garšo tāpat labi. Vienīgā atšķirība cik ilgi jāvāra. Kukurūza jāvāra 30 minūtes – 2 stundas. Atkarībā no šķirnes. Pārbaudīt var izņemot vālīti un pamēģinot vienu graudiņu – mīksts vai ciets. Pirms vārīšanas no kukurūzas vālītes jānoņem lapas. Tad jāliek katlā ar ūdeni un jāvāra kamēr gatava. Kad kukurūza gatava, to apkaisa ar sāli un ēd. Īsta dienvidu delikatese!

Kukuruza-1

 

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Dārzeņu ēdieni, Osetīnu virtuve, Uzkodas ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s