Cepeškrāsnī kaltēti tomāti

Kaltēti tomāti-2Tā kā tomāti tirgū paliek arvien lētāki un pieejami neierobežotā vairumā, izmēģināju vienu franču recepti kā saglabāt tomātus. Šajā gadījumā var izmantot pat bezgaršīgus tomātus, rezultāts tāpat būs labs. Šobrīd, tomātu sezonas laikā, bezgaršīgus nemaz nevar dabūt (man tā liekas), bet ja kas, ziniet. Šos tomātus var izmantot visur – pievienot gaļas, zivju, makaronu mērcēm, salātiem, sautējumiem, sacepumiem u.t.t.

Vajag tomātus, ķiploku, timiānu, lauru lapu, sāli, cukuru, svaigi maltus melnos piparus un labu olīveļļu.

Pagatavošana:

Ja vēlaties, noblanšējiet un noņemiet tomātiem mizu. Iegrieziet krustiņu tomāta augšdaļā, ielieciet uz brīdi vārošā ūdenī un tad aukstā ledus ūdenī.

1. Sagrieziet tomātu 4 daļās. Ja tomāti ir lieli, tad 6 daļās. Izņemiet sēklas.

2. Samaisiet tomātu daiviņas ar garšvielām (sāls un cukurs vienādās proporcijās, bet pārbaudiet pēc garšas), saspiestām ķiploka daiviņām (daudzums pēc garšas).

Kalteti tomati-43. Lieciet uz plāts un lieciet cepeškrāsnī. Ja ir normāla krāsns, variet noregulēt 100-120 grādus un gatavojiet tomātus 3-4 stundas. Ja krāsns temperatūra neregulējas, tad uzgrieziet vismazāko iespējamo liesmu un atstājiet plīts durtiņas pavērtas kādus 10 cm. Un tad kaltējiet 3-4 stundas.

Kalteti tomati-14. Kad tomāti būs gatavi, jūs to redzēsiet. Viņi būs smuki izkaltuši un sačokurojušies. Lieciet burciņā un pārlejiet ar olīveļļu.

Kalteti tomati-3Starp citu, jau paspēju novērot šādu efektu. Es tomātiem uzlēju labu “Kalamata” olīveļļu. Viņai ir sava garša. Un, kad es garšoju pavisam svaigi aplietus tomātus no burciņas (2-3 dienas), tad jutu divas garšas – kaltētie tomāti + Kalamata olīveļļa. Bet jau pēc 2 nedēļām eļļa bija savilkusies ar tomātu garšu un garšoja pēc standarta. Līdzīgi kā no veikala tomātu burciņām.

Ko darīt ar tomātu sēklām? Sēklas var apēst kā salātus ar mocarellas sieru, timiānu un olīveļļu. Vai arī ar krējumu. Es zinu cilvēkus, kas ir gatavi atdot visu par to garšīgo tomātu sulu ar krējumu, kas paliek salātu beigās. Te paveras lieliska izdevība tikt pie iecienītās delikateses.

Kalteti tomati-5

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Dārzeņu ēdieni, Uzkodas ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s