Makaroni ar kabačiem un rīvmaizi

Makaroni ar kabaciem-4

Sākumā liekas diezgan neparasti, ka makaronus  pasniedz ar rīvmaizi, jo pierasts makaronus ēst ar iespējami mitrām mērcēm. Bet patiesībā šis ir ļoti labi. Visas sastāvdaļas garšīgas pašas par sevi. Var ēst gan siltu, gan aukstu istabas temperatūrā kā salātus. Un pateicoties mazajam peperončīno (asam čili pipariņam) viss ir nedaudz pikants. Ir labi, ja kabaču ir bezmaz vai vairāk nekā makaronu. Vai puse uz pusi. Un, ja kabači sagriezti lielākos gabaliņos, tad viņi ir sulīgāki.

Jums vajadzēs:

– makaronus

– kabaci

– sīpolu

– peperončīno vai čili piparu

– pāris piparmētras lapas

– olīveļļu vai sviestu

– rīvmaizi

Pagatavošana:

1. Lieciet vārīties makaronus. Vāriet cik norādīts uz paciņas, nokāsiet.

2. Apcepiet olīveļļā vai sviestā rīvmaizi. Pavisam īsu brītiņu, burtiski minūti, nepiededziniet. Atlieciet trauciņā.

3. Tad eļļā apcepiet sīpolu, čili pipariņu, sagrieztus kabačus, pievienojiet piparmētru lapas, sāli. Pielejiet pāris karotes makaronu ūdens, pasutiniet visu. Kad kabacis gatavs, pievienojiet iemaisiet rīvmaizi un nokāstos makaronus.

Nekas vienkāršāks nav ne redzēts, ne dzirdēts, vai ne? 10 minūtēs gatavas sātīgas pusdienas vai vakariņas. Recepte nāk pa taisno no īsta itāļu restorāna. Jūs pat varat iedomāties, ka esat atvaļinājumā Toskānā, kad šo ēdat. Piedzeriet klāt atdzesētu baltvīnu. Salute! Lai Jums labi garšo!

Makaroni ar kabaciem-3

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Itāļu virtuve, Makaroni, Pamatēdieni ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

One Response to Makaroni ar kabačiem un rīvmaizi

  1. Imants saka:

    Tiesam garsigi, vakarinas taisiju ideali sanaca 🙂

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s