Skābeņu zupa ar miežu putraimiem

Skābenu zupaIkgadējā skābeņu zupa. Nenokavējiet sezonu. Man liekas, ka šī ir viena no zupām, ko ēd reizi gadā – tad kad pilni dārzi, veikali un tirdziņi ar svaigām skābenēm. Daži mēdz arī ārpus sezonas izmantot skābenes no burciņām. Bet mani burciņas neiedvesmo. Citā laikā tāpat ir daudz brīnišķīgu ēdienu, ko ēst. Tāpēc skābeņu zupai aprīļa beigas, maija sākums ir īsti piemērotākais laiks. Skābeņu zupa ir ļoti vienkārša un klasiska – trīs galvenās sastāvdaļas – žāvētas ribiņas, skābenes un vārītas olas. Šoreiz man ir mazā variācija ar miežu putraimiem. Putraimi šo superzupu padara tā kā nedaudz pilnīgāku un sātīgāku. Garšo lieliski. Es nezinu nevienu latvieti, kam negaršo skābeņu zupa.

Jums vajadzēs:

– žāvētas ribiņas

– glāzi putraimu

– 3-4 kartupeļus

– skābenes

– vārītas olas

– krējumu

– sāli, piparus

P-1Pagatavošana:

1. Lieciet vārīties žāvētās ribiņas. Pavāriet minūtes 10 – 15.

2. Noskalojiet sietā putraimus, lieciet katlā, vāriet minūtes 10.

3. Pievienojiet kubiņos sagrieztus kartupeļus, vāriet vēl 10 minūtes.

4. Izņemiet ribiņas, nedaudz atdzesējiet. Atdaliet gaļu no kauliem. Gaļu lieciet atpakaļ zupā. Pievienojiet pēc garšas piparus un sāli.

5. Pievienojiet sagrieztas skābenes, pavāriet vēl 5 minūtes. Noņemiet no uguns un ļaujiet zupai zem vāka pastāvēt un ievilkties apmēram 20 – 30 minūtes.

Pasniedziet ar cieti vārītām olām un skābo krējumu.

Lai Jums labi garšo!

Skabenu zupa-2

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Latviešu virtuve, Tematiskie ēdieni, Zupas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s