Gaļas bumbiņas tomātu mērcē

Kotletes tomatu merce-6Mums ar Ievu izcēlās aizraujoša diskusija kā šo pareizi nosaukt – kotletes, tefteļi. Nonācām pie slēdziena, ka būs kā angliski runājošiem – gaļas bumbiņas (meatballs). Kaut gan es joprojām uzstāju uz kotletēm. Jo kotletes paliek kotletes – pamatā tas pats sastāvs, tā pati forma.  Bet ir viens liels bonuss – paštaisītā tomātu mērce. Un, ticiet man, nav nekā vieglāka kā visu šo pagatavot. Bet tas ir neiedomājami garšīgi. Es jau esmu rakstījusi par paštaisītajām tomātu mērcēm (Tomātu mērce 1, Tomātu mērce 2). Tās var ēst ar makaroniem, dārzeņiem, mērcē var gatavot jebkuru gaļu. Noteikti pagatavojiet šo. Pievienojiet pikantumam čili. Ar rīsiem sader lieliski. Bet piedevas, protams, pēc pašu izvēles. Tik pat labi tā varētu būt kartupeļu biezputra.

Jums vajadzēs:

– malto gaļu

rīvmaizi (vai pāris šķēles baltmaizes)

– sāli, piparus

– pētersīļus

– ķiplokus

– tomātus savā sulā

– garšaugus, kādi pieejami (kaltēti pētersīļi, baziliks, timiāns)

– čili piparus – svaigus vai maltus vai tobasko mērci

– ēdamkaroti tomātu ievārījuma (vai cukura)

– balzamiko etiķi

Pagatavošana:

Tomātu mērce

Kotletes tomatu merce-11. Lieciet katliņā vārīties tomātus savā sulā. Pievienojiet piparus, garšaugus, pāris ķiploka daiviņas, čili, ēdamkaroti tomātu ievārījuma (ja jums ekskluzīvā kārtā ir; ja nav vienkārši nedaudz cukura vai kaut kādu saldu sīrupu), sāli un balzamiko etiķi. Viss uz aci, pēc garšas. Pavāriet kādas 5 minūtes, tad noņemiet no uguns un atstājiet zem vāka pastāvēt pusstundu, stundu.

Gaļas bumbiņas

2. Pa to laiku sagatavojiet gaļas bumbiņas. Sajauciet malto gaļu ar rīvmaizi vai izmērcētu baltmaizi. Ja jaucat ar sausu rīvmaizi, tad pielejiet pusglāzi ūdens, lai masa sulīgāka, mitrāka. Pievienojiet piparus, sāli, nedaudz čili, sasmalcinātus pētersīļus. Var pievienot sasmalcinātu sīpolu vai ķiploku. Labi izmaisiet masu, izveidojiet gaļas bumbiņas. Cepiet uz uzkarsētas pannas no abām pusēm, kamēr smuki apbrūninājušās. Var gaļas bumbiņas sagatavot iepriekš un atstāt ledusskapī savilkties un cept vēlāk. Cepot šoreiz nav jāpanāk, ka viņas izcepas gatavas viscauri. Galvenais, ka apbrūninās no abām pusēm.

Kotletes tomatu merce-23. Sablenderējiet tomātu mērci viendabīgā masā. Ja par saldu, pievienojiet nedaudz balzamiko. Noregulējiet garšu.

4. Pārlejiet saceptajām gaļas bumbiņām un zem vāka visu pasutiniet minūtes 10.

Kotletes tomatu merce-3Pasniedziet ar savām mīļākajām piedevām!

Lai Jums labi garšo!

Kotletes tomatu merce-7

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Cūkgaļa, Pamatēdieni ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s