Krāsnī ceptas bietes ar biezpienu un ķiplokiem

Biete ar biezpienuPavasarī jāuzņem vitamīni, lai neiestājas tā saucamā pavasara depresija, sanīkums un pelēka sejas krāsa. Un tāpēc iesaku izmantot vietējos sezonālos produktus, kas ļoti brīvi pieejami, lēti (bietes) un ļoti garšīgi (viss kopā). Šo var ēst gan kā pamatēdienu, gan kā starteri, gan kā piedevu – viss atkarīgs no situācijas. Šo ir ļoti vienkārši pagatavot, un šo var ēst gan vienkārši mājas kārtībā, gan arī var pasniegt kādās organizētās pusdienās.

Jums vajadzēs:

– bietes

– biezpienu

– krējumu

– ķiploka daiviņu

– pētersīļus

– sāli, svaigi maltus melnos piparus

– vīna vai balzamiko etiķi

Pagatavošana:

1. Uzsildiet cepeškrāsni. Nomazgājiet bietes. Ietiniet bietes folijā (spīdīgo pusi uz iekšpusi). Lieciet cepeškrāsnī uz stundu vidējā karstumā.

2. Kad bietes gatavas, attiniet foliju, sagrieziet bieti četrās daļās. Nedaudz uzlejiet etiķi, uzkaisiet sāli, piparus. Lieciet griezuma vietā biezpienu, krējumu, ķiplokus un pārkaisiet ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Par ķiploku aromātu nebaidieties, gan piena produkti, gan pētersīļi neitralizē ķiploku smaržu.

Lai jums labi garšo un lai pavasarī sārti vaigi!

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Dārzeņu ēdieni, Uzkodas ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s