Salāti ar marinētu ķirbi

Salati ar kirbi-2Atzīstaties marinētu ķirbju mīlētāji! Es laikam saejos ar dīvainiem cilvēkiem, jo manā tuvākajā apkārtnē visi saka, ka ķirbi neēd. Ne jau nu tā, ka pavisam, bet tomēr. Un vispār es arī neesmu nekāda fane. Bet neskatoties uz visu tikko teikto, manā ledusskapī vienmēr kaut kādā mistiskā veidā nonāk marinētu ķirbju burciņa. Un tā kā manā tuvākajā apkārtnē nav neviena, kas to izēstu vienā piegājienā, es atradu lielisku veidu kā tos izmantot. Tos burvīgos marinētos ķirbja gabaliņus var sagriezt vēl mazākos gabaliņos, tādos, kas jau atgādina granātābolu sēkliņas pēc izmēra, un var pievienot svaigajos salātos. Tā ir lieliska ideja, jo ķirbis pavisam mazliet nepārmāc ēdiena garšu, bet piešķir tam patīkamu neparastu saldi pikantu noti (nu gan pateicu, bet jūs sapratāt). Un šādus zaļos salātus ar ķirbi var pasniegt kā piedevu pie gaļas ēdieniem, var pildīt sendvičos, vrapos – visa veida sviestmaizēs, kas kombinējas ar gaļu, zivi vai sieru. Var ēst kā pamatēdienu, ja ir atslodzes diena vai kaut kas līdzīgs diētai.

Pagatavošana:

Sajauciet jebkura veida zaļos salātus (spinātus, salātus, salātmiksu no vakumpakām, skābenes, ķīnas kāpostu, parasto kāpostu) ar dillēm, lokiem un smalki sgrieztiem marinēta ķirbja gabaliņiem. Pievienojiet sāli, svaigi maltus melnos piparus, “extra virgin” olīveļļu un valā (voilà-fr.v.) – salāti gatavi. Un ļoti garšīgi!

Lai jums labi garšo!

Salati ar kirbi-1

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Salāti ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s