Vistas wrapi – ietītās sviestmaizes

Wrapi-4Es, ja godīgi, nezinu, kā šis pareizi latviski saucas. Tā arī nevarēju atrast jēdzīgu nosaukumu. Man izskatās, ka latvieši to sauc tāpat kā ārzemnieki – par wrapiem. Bet, ja tulko, tad sanāk, ka tās ir ietītās sviestmaizes. Šādas sviestmaizes ir ļoti viegli uzmeistarot. Un tās ir bezgala garšīgas, ja izmanto garšīgu pildījumu. Galvenais, ka nekas daudz nav vajadzīgs. Vajag kādu maizi, kurā var ietīt, piemēram lavašu vai arābu maizi vai kādu citu plānu neraudzētu maizi, kas atgādina apaļu pankūku. Pildījumam var izmantot zivis (tunci, lasi, kūpinātās zivis), gaļu (parastu vai žāvētu), dārzeņus, marinējumus, mērces. Un vislabāk to visu labi samiksēt. Es šoreiz taisīju vistas wrapus. Priekš tam es nopirku dažus dārzeņus un vistu. Vistu pagatavoju iepriekšējā dienā cepeškrāsnī keramikas traukā pēc receptes “Vista gruzīnu gaumē“. Tikai šreiz ar citām garšvielām. Man vēl ir saglabājušās pikantās, ko Elīna no Amerikas atveda. Jūs domu sapratāt, ja? Vistu var pagatavot pēc jebkuras jums mīļas receptes. Galvenais, lai pēc tam ir gaļa, ko izmantot sviestmaizēm. Pie tam, ja pagatavo uzreiz veselu vistu, kas izmaksā trīsarpus eiro, tad pirmajā dienā kājas var apēst kā pamatēdienu, spārnus kā uzkodu, un krūtiņu var izmantot sviestmaizēm. Improvizējiet kā jums patīk. Šeit uzskatāmībai precīza konkrēti šo wrapu recepte.

Jums vajadzēs:

Wrapi-1– pagatavotu vistas gaļu

– dārza gurķi

– tomātu

– sīpolu

– ķīnas kāpostu

– diedzētus kviešu graudus

– mērci

– lavašu

Pagatavošana

1. Visu pildījumu sagrieziet gabaliņos.

2. Izklājiet uz galda lavašu. Ja tas ir lielais lavašs, grieziet uz pusēm. Maizei jābūt aptuveni plāno pankūku lielumā.

3. Tuvu centram uz vienu pusi uzklājiet kādu mērci. Man bija gatavās dārzeņu un asā plūmju mērces. Varbūt jums ledusskapī kaut kas jau ir. Garlaicīgākā ariantā var izmantot majonēzi. Bet labāk tad pagatavot kādu sadziki tipa mērci (krējums + citronu sula + rīvēti un notecināti gurķi – svaigie vai marinētie; krējums + sasmalcināts ķiploks; krējums + dilles).

Pa virsu mērcei uzlieciet nedaudz vistu, ķīnas kāpostu, gurķus, tomātus, diedzētos graudus. Nepārcentieties ar pildījuma daudzumu. Ņemiet vērā, ka jums tas ir jāierullē normāla izmēra rullītī.

Starp citu, te ļoti labi var izmantot visu to, kas jums ir burciņās – kabaču salāti, Latgales salāti, vīriešu zapte, marinēti ķirbji un kas tik vēl ne. Ļoti labi komplektēsies ar gaļu, ja nedaudz pievienosiet.

4. Kad pildījums salikts, no pildījuma puses sākot sarullējiet sviestmaizi rullītī. Abus vaļējos galus aizlokiet ciet. Tieši tāpat kā to dara ar papīru. Vienkārši sastumiet uz iekšpusi, lai stāv ciet, lai nav vaļēju galu. Un tad šķērsām pa diagonāli pārgrieziet sarullēto sviestmaizi uz pusēm. Ja jums ir padevīgs lavašs, kas neveras vaļā, tad viss. Pasniedziet. Ja jūsu lavašs ir stingrāks un veras vaļā, tad piespraudiet viņu ar zobu bakstāmajiem kociņiem vai kādām citām speciālām kokteiļu vai sviestmaižu dakšiņām.

Lai jums labi garšo!!!

Wrapi-5Wrapi-6Wrapi-7

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Sviestmaizes, Vista ar birkām , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s