Kārtainās mīklas pīrādziņi ar sieru

Siera piragi-8Atvēru atkal savu holandiešu pavārgrāmatu. Man vispār holandieši liekas ļoti līdzīgi latviešiem. Temperamenta ziņā. Un sanāk arī, ka ēšanas ziņā, jo gribas pagatavot pilnīgi katru recepti. Pagājšgad jau mēģināju “zebras“, cūkgaļu ar dzērveņu mērci, vēl šo to. Tagad pieķēros pīrādziņiem. Sanāk tas pats kas spāņu empanadas. Tikai tur parasti pildījumā visdažādāko variāciju gaļa vai krabji, kā Evas Longorijas variācijā. Holandiešiem, protams, siers. Un ņam ņam, ļoti garšīgi. Ātri un viegli pagatavot. Visvieglāk, ja ir nopirktas jau gatavas kārtainās mīklas plāksnītes, kuras tikai jāpārgriež uz pusēm un sanāk kvadrātiņi. Ja jums patīk taisīt savu mīklu un labi sanāk, es jūs apskaužu, bet pati izmantoju jau gatavo saldēto. Garšo labi un nav noņemšanās. Atliek tikai sagatavot pildījumu. Un visērtāk ar saldēto mīklu darboties, kad tā ir atsaldēta, bet nav vēl pavisam mīksta kļuvusi, kad ir vēl mazliet stingra. Tad labāk un tīrāk sanāk salipināt maliņas, vieglāk izveidot formu.

Siera piragi-1Jums vajadzēs:

– kārtaino mīklu

– 40 g sviesta

– pustējkaroti karija

– 1 – 2 ēdamkarotes miltu

– 1 glāzi (200g) piena

– 100 g rīvēta Čedaras siera vai Gouda vai kāda citra, kas labi kūst – Krievijas, Holandes

– 1 tomāts bez mizas un bez sēklām sagriezts kubiņos

– 2 loki sasmalcināti

– 25 g sarīvēta Čedaras siera vai parmezāna pārkaisīšanai

– 2 ēdamkarotes sezama sēklu

Pagatavošana

1. Ieslēdziet karsēties cepeškrāsni. Pa to laiku pannā izkausējiet sviestu, pievienojiet karija pulveri, miltus un lēnām pielejiet pienu. Visu labi izmaisiet līdz biezas mērces konsistencei tā lai nav kunkulīšu. Tad mērci atdzesējiet iemaisiet mērcē sarīvētu sieru un atstājiet atdzist.

Siera piragi-22. Pievienojiet un iemaisiet siera masā lokus un tomātus.

Siera piragi-3Siera piragi-43. Pildiet mīklā un veidojiet pīrādziņus. Ja ir saldētās mīklas kvadrātiņi, tad visvieglāk izveidot trīsstūrīšus. Mīklas vidū uzliek tējkaroti pildījuma, pa diagonāli pārloka uz pusēm un smuki salipina maliņas. Ja mākat un patīk variet veidot visdažādāko formu pīrādziņus. Lieciet uz cepamplāts uz cepampapīra, apsmērējiet pīrādziņus ar kausētu sviestu, pārkaisiet ar sieru un sezama sēkliņām.

Siera piragi-54. Cepiet cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes – kamēr pīrādziņi smuki pacēlušies un nedaudz zeltaini. Ja pīrādziņus pārziež ar sakultu olu, viņi iegūst zeltaināku krāsu. Tā ka arī tā var darīt.

Lai Jums labi garšo!

Siera piragi-7

Plāns B. Ja paliek pāri pildījums, vai nav kārtainās mīklas, bet gribas kaut kādu variāciju – karstmaizes ar šo pīrādziņu pildījumu.

Siera piragi-9Siera piragi-10

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Brokastis, Holandiešu virtuve, Tematiskie ēdieni, Uzkodas ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s