Sarkanvīnā vārīta vista

Vista vina-1Izskatās, ka es esmu uzsākusi maratonu “tūkstoš trīs simti astoņdesmit četri veidi kā pagatavot vistu”. Atkal vista. Bet kāpēc gan ne? Vista ir garšīga. Un vistu var viegli un ātri pagatavot. Šī ir pa taisno no Urganta. Nu gandrīz vai pa taisno no Urganta galda uz manējā. Tie, kas nesaprot par ko ir runa un kas ir Urgants, ļoti labi. Tieši jums šī recepte noderēs. Jo tie, kas zina, tie noteikti jau ir visu pierakstījuši savos kulinārijas blociņos. Un, hmm, ja jūs dzīvojat pie Vidusjūras vai vēl kādas siltākas jūras, kur astoņkāji nav deficīts svaigā veidā, tad jūs vistas vietā droši variet vārīt arī astoņkāji. Šo tiešām atkaļ ļoti viegli un diezgan ātri var pagatavot. Un ir ļoti garšīgi.

Jums vajadzēs:

– vistu

– vārīšanai garšvielas, garšaugus – lauru lapas, piparus, burkānu, sīpolu, puravu, ķiploku, fenheli, selerijas sakni, pētersīļa sakni, kaltētas dilles, kaltētus pētersīļus. Nebaidieties, nevajag visu. Kaut ko no visa šī. To, kas ir vai ko var veikalā dabūt.

– normālu sarkanvīnu – ēdiena gatavošanai nevajag izmantot visdārgākos un smalkākos vīnus, bet nevajag arī vislētākos, kas jums vispār negaršo.

– piedevām kartupeļus, nedaudz ķirbi (vai čerī tomātus, vai burkānu, vai brokoli), spinātus.

– mērcei extra virgin olīveļļu, nedaudz citrona sulas un čili piparu

Pagatavošana:

1. Ielejiet katliņā puse uz pusi ūdeni un sarkanvīnu. Pievienojiet garšaugus, garšsaknes un lieciet vārīties vistu. Vāriet apmēram 30 – 40 minūtes.

Vista vina-42. Piedevām uzcepiet vārītus kartupeļus, ķirbi un spinātus. (1/4 ķirbja + 3/4 kartupeļu ir laba proporcija, bet var pēc iedvesmas vai garšas). Ķirbja vietā var piecept tomātus vai brokoļus. Lai vairāk dažādu vitamīnu, lai nav tik garlaicīgi, lai garšīgāk.

3. Kad viss gatavs, atdaliet vistas gaļu no kauliem, kārtojiet uz šķīvja un pārlejiet ar mērcīti (olīveļļa + čili pipari + parastie pipari + citronu sula). Pasniedziet ar ceptajiem kartupeļiem. Pārkaisiet ar dillēm, ja ir pieejamas aromātiskas dilles. Vasaras sezonā noteikti.

Mazs komentārs par dillēm. Pirms vairākiem gadiem Sirmais pa tv teica, ka dilles ļoti labi var uzglabāt ieliekot aizvākotā trīslitru burkā un turot ledusskapī. Esmu pārbaudījusi, tā ir 100% taisnība. Un teikšu vēl vairāk. Dilles var sasmalcināt un turēt mazā burciņā. Ne vienmēr manā ledusskapī ir vieta trīslitru burkai. Viņas nesakalst un nesavīst kādu nedēļu. Un dilles pat var turēt maisiņā ar plastmasas aizdari, arī to nejauši atklāju. Labi stāv. Nav vērts dilles likt ūdens traukā. Dillēm tas nepalīdz. Labāk burkā ledusskapī. Toties pētersīļus gan var turēt uz galda vāzē kā puķes, un, kad nepieciešams applūkāt lapiņas.

Lai jums labi garšo!

Vista vina-3

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Pamatēdieni, Vista ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s