Kabači ar sieru un tomātu mērci

Kabaci-siers-7Šis man ir izrādījies viens no pēdējā laika garšīgākajiem ēdieniem. Kaut gan, ja godīgi, man viss ļoti garšo. Tāpēc dabiski sanāk, ka viens ēdiens ir labāks par otru. Un tā katru reizi. Nav nekāds brīnums, ka par pilnīgi jebkuru ēdienu var teikt “kas var būt labāks par šo?”. Jā, šis atkal ir no tiem – kas var būt labāks par šo? Recepte itāļu. Bet, spriežot pēc sastāvdaļām, tik pat labi varētu būt arī latviešu. Un, starp citu, kabaču vietā var izmantot arī baklažānus. Bet, ja izmantojat kabačus, tad iesaku jauniņus, lai mazākas sēklas. Šo var ēst gan siltu, gan jau aukstu atdzisušu. Un atzīšos, ka man labāk garšo aukstais variants. Jo tad jau viss atkal kļuvis stingrāks un savilkušās garšas. Tāpēc var pasniegt arī kā auksto uzkodu kādās mājas viesībās.

Jums vajadzēs:

Kabaci-siers-1– kabaci (vai baklažānu, vai cukini)

– tomātus

– sieru (oriģināli mocarella, bet es daudzveidībai izmantoju gan mocarellu, gan zilā siera krēmu, gan kazas sieru; tā ka jūs variet ar sieru eksperimentēt)

– pāris ķiploka daiviņas

– olas

– miltus

– baziliku

– dilles

– oregāno (zaļumus un garšvielas variet aizstāt; piemēram, dilles var aizstāt ar pētersīļiem, oregāno var aizstāt ar timiānu un tml.)

– sāli

– svaigi maltus melnos piparus

Pagatavošana:

1. Sagrieziet gabaliņos tomātus. Ielejiet katliņā eļļu un lieciet uz lēnas uguns karsēties. Pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, sāli, piparus, baziliku (var svaigu, var kaltētu; kaltēts ir pat aromātiskāks), nedaudz dilles (ar dillēm es iesaku nepārspīlēt, jo dilles ir ļoti aromātiskas; diļļu vietā var pētersīļus). Un es pievienoju 2 tējkarotes farīna cukura, jo man ir. Var iztikt bez tā. Un var arī pievienot 1 tējkaroti parastā cukura. Nu, tātad, visu šo salieciet katliņā, uzlieciet vāku un uz lēnas uguns atstājiet karsēties. Kopumā varētu 30 – 40 minūtes. Bet bez laika uzņemšanas – kamēr būs gatavi kabači.

Smalki, laikam, būtu, ja tomāti būtu attīrīti no sēklām un nomizoti. Bet es atvainojos, es pagaidām to nevaru izdarīt. Un ne dēļ slinkuma (bet varbūt tieši dēļ slinkuma?). Man tomāti ir mīļākais ēdiens un es vienmēr tomātus ēdu ar mizu un sēklām (loģiski). Tāpēc es pagaidām nevaru iedomāties, ka es tomātu dalītu pa daļām un pusi no visa izmestu ārā.

Kabaci-siers-2

2. Kamēr uz lēnas uguns gatavojas tomātu mērce, sagrieziet kabačus 0,5 cm plānās šķēlītēs. Apvārtiet miltos, olā un apcepiet uz pannas no abām pusēm zeltainus.

Kabaci-siers-3

3. Tad pusi no kabaču ripiņām salieciet uz cepamplātes, visērtāk, ja uz cepampapīra. Uzberiet sāli, oregāno, dilles. Te variet variēt ar garšvielām, izmantojiet to, kas ir. Tad lieciet pa virsu sieru un pa virsu vēl vienu kabača ripiņu.

Ar sieru ir tā, ka mocarella neparasti ātri un labi kūst. Tāpēc, ja baidāties, ka mocarella iztecēs pa visu pannu kamēr cits siers vēl nebūs sācis kust, kabačus pildītus ar mocarellu cepiet atsevišķi, uz atsevišķas plāts.

Kabaci-siers-4Kabaci-siers-5

4. Lieciet kabačus iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī uz minūtēm 5 – 15. Es karsēju mazā karstumā, jo vairs nevajag neko apcept, apbrūnināt. Vajag tikai lai izkūst siers. Laiks atkarīgs no cepeškrāsns karstuma un siera, ko izmantosiet. Skatieties kā kūst. Ja tā būs mocarella, tad pietiks ar minūtēm 3 – 5. Ja kāds lēnāk kūstošs, tad vajadzēs ilgāk. Skatieties kā izskatās.

Kabaci-siers-6

5. Pasniedziet ar paštaisīto tomātu mērci. Tomātu mērce ir tiiiik laba, ka tādu pašu var taisīt, lai pasniegtu ar makaroniem vai gaļas ēdieniem – gaļas bumbiņas tādā var sutināt vai tml. Ja vēlaties mērci viendabīgu, vienkārši sablenderējiet.

Lai jums labi garšo!!!

Kabaci-siers-8Kabaci-siers-9

Advertisements
Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Itāļu virtuve, Latviešu virtuve, Pamatēdieni, Uzkodas ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

4 Responses to Kabači ar sieru un tomātu mērci

  1. sarkanakmens saka:

    Izskatās garšīgi, bet apjomā kaut kā pamaz, tā uz viena zoba 🙂

  2. Atpakaļ ziņojums: Gaļas bumbiņas tomātu mērcē | Kristīnes garšīgo ēdienu receptes

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s